FFM

FFM

A Baba is lehet Zero Waste, rajtad múlik!

2020. szeptember 01. - FöldFelettiMozgalom

Hogy mi minden kell egy babának?  Nagyon sok minden, és még annak a fele. De főleg ruha. Ahogy korábbi részben is említettem, a Zero Waste jegyében, mi igyekeztünk nem új dolgokat venni a gyereknek, hanem használtan beszerezni.

Sziasztok, Gergő vagyok, ez pedig a FöldFelettiMozgalom!

Úgy gondoltam bemutatom, hogy mi mindent lehet használtan szerezni, így spórolni is tudunk, és a legjobb, hogy az ökolábnyom is kisebb és kevesebb lesz.

  1. Kezdjük a babaruhákkal. Mi nagyon kevés rucit vettünk, szerencsénkre vannak olyan barátaink, akiknek egy évvel idősebb a fiúk, mint Töki, így örököltük tőlük a szekrény tartalmának a 80-90%át. És a legjobb, hogy talán mi vagyunk a harmadik esetleg a negyedik család, akik ezeket a ruhákat hordják. Sőt, még Franciaországból is kaptunk használt ruhákat, személyesen Tökinek küldve. Meg persze, a születése előtt, eljártunk használt ruha üzletekbe, és ott is nagyon sok jó cuccot találtunk. Megjegyzem, a mi ruháink nagy része is ilyen helyekről van.
  2. Bútorok. Mi egy Faktum szettet vettünk, használtan. Nem tudom, hogy kinek mond ez a márka valamit, nyugalom, én se vagyok szakértő még most se, tavaly még ennyire se. De sokan dicsérték, hogy az egyik legfrankóbb cucc, így mertük megvenni, tudván, hogy bírni fogja a strapát. Egy szett nem sok részből áll, van egy három fokozaton állatható babaágy, egy fiókkal, egy pelenkázó, és egy polcos szekrény, melyben van akasztós rész is. Az elején azt hiszed elég, de nem, az a sok ruha! Nem fogtok férniJ
  3. A babakocsikról egy külön részt készítettem vagy fogok készíteni, attól függ, melyik rész kerül fel hamarabbJ
  4. Hurcik, hordozók, és sorolhatnám. Nos Éfike vett egy kendőt, majd kijavít, hogyha szarul mondom, mint mindenben:D És vett egy hordozót, de mind a kettőt persze, hogy használtan. A kendő MÁR most nem jó, túl nőtt rajta, súlyban és méretben, pedig nem dagi a Pufifej kapitány. Na az volt a nem semmi felrakni. Ide fűzd oda rakad, csavard, kössed, stb…Rajtam egyszser volt így a gyerek, de amúgy tényleg nem volt kényelmetlen. A hordozó már más tészta, mint egy hátizsák, csak felveszed, berakod a gyereket, összecsatolod, aztán indulhatsz is. Hasra és hátra ugyanúgy jó. We love it!
  5. Játékokat se vettünk, azokat is kaptuk, persze voltak közte újak, de itt is amit leörököltünk az idősebb fiúktól. De egy alapszabály volt nálunk, plüssfigurát ne, mert az éjszaka szaporodik. De komolyan, több barátunk beszámolt, hogy este lefektetéskor még csak 3 plüssmaci volt, reggelre nyolc lett…ez az igazi misztérium, és xakta!!!

Persze vannak dolgok, amiket mi is újonnan szereztünk be, pl cumi, cumisüveg, kanál, etetős felszerelés. De igyekszünk minden mást megoldani úgy, hogy ne keljen újat venni. Mert tényleg felesleges, hogyha van egy olyan termék, ami még bőven használható, és látszik rajta, hogy még a te gyereked gyereke is simán fogja használni, akkor inkább azt használd, ne vegyél újat. Hánem?Háde!

Viszlát!

A bejegyzés trackback címe:

https://foldfelettimozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3216185502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása