FFM

FFM

Vidéki Zero Waste gondolkodás

2020. augusztus 25. - FöldFelettiMozgalom

Igyekszünk oda figyelni környezetünkre, és úgy vásárolni, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk. És igen, ez a rész is a Zero Waste jegyében fog telni.

Sziasztok, Gergő vagyok, és ez pedig a FöldFelettiMozgalom!

Tényleg, vidéken kicsit nehezebb ezt összehozni. Tudjuk, hogy Budapesten egyre több csomagolás mentes üzlet, bolt található, ahova a kis edényekkel, zsákokkal be lehet térni, de sajnálatos módon, vidéken, legalábbis nálunk Miskolcon még, mondom MÉG:), hasonló hely. De reméljük hamarosan lesz:)

Sokat gondolkodtunk rajta, hogy mi a környezetkímélőbb, az ÖKO tudatosabb lépés. Általában kocsival megyünk bevásárolni, és nagyjából tudjuk már, hogy hol hogyan tudunk kevesebb hulladékot, csomagolást szerezni vásárlás közben, és akkor benzingőzzel árasszuk el a várost. Vagy ha kiválasztunk egy üzletet, ott megveszünk mindent amit kell, persze nézve, hogy mi az amit újra tudunk hasznosítani, és használjuk a kis vászonzsákokat is, és mindig viszünk magunkkal reszatyrokat is. Szóval tényleg figyelünk erre, de tényleg, melyik a jobb megoldás?

Ezen kívül itthon is igyekszünk mindent újrahasznosítani. Pl mivel én nagyon szeretek társasjátékozni, és vannak olyan játékok, amikhez vannak kis alkatrészek, azoknak mindig megtartom a műanyagedénykéket, és ezt használjuk a barátokkal. Ezt tudom javasolni másoknak is, mert egyszerűbb, mint megrendelni valahonnan, és praktikusabb is tud lenni:)

És ahogy a korábbi részeknél is látni lehetett, a mosogatószernél is és a mosószernél is, amit házilag készítünk, régebbi flakonokat használunk. És ha már kiszolgálták magukat, mert jó pár hónap után sajnos ez előfordul, akkor kerül a szelektív kukába, és a családtól, akik még vásárolnak maguknak ilyesmit, na szóval tőlük kérjük el az új „edényeket”:)

Aztán igyekszünk nem mindig új dolgot venni, mi tökéletesen megelégszünk használt dolgokkal, amik ellátják a funkciójukat. Használt lakás, használt autó, használt ruha, használt cuccokJ De tényleg, Tökinek is a legtöbb cucca másodkezes. A bútorok is például, és egy két kisebb kopáson kívül semmi bajuk nincs. Lukinak is csak azokat vettük meg újonnan, amit nagyon muszáj volt, pl cumisüveg, kiskanál, körömvágóolló, ilyesmik. De szerencsések vagyunk, mert nagyon sok ruhát is kaptunk, vagyis örököltünk:)

Arról nem is beszélve, hogy a kisfeleségem környezetmérnök, szóval neki alapból ez van a tudatában, hogy hogyan óvjuk környezetünket, és alapból ezt szeretnénk az utódnak/utódoknak is tanítani. Szerintünk nagyon sokan egyetértenek velünk, hogy nem egy olyan helyet szeretnénk hátrahagyni, ami tényleg élhetetlen.

Sokan mondják, hogy egy fecske nem csinál nyarat. De szerintem ha már mi kevesebb műanyag hulladékot termelünk, már jobb. És ha te is így teszel, vagy így fogsz tenni, akkor még jobb:)

Visszlát!

 

És a videólink: https://www.youtube.com/watch?v=fUUApcVhv4M

A bejegyzés trackback címe:

https://foldfelettimozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4216176494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása