FFM

FFM

Cumi vagy nem Cumi?

2020. augusztus 26. - FöldFelettiMozgalom

Sokszor belefutunk olyan dolgokba, amikben nem értünk egyet. Szerintem ez minden párnál előfordul. Főleg ha a gyerekkel kapcsolatos a téma.

Sziasztok, Gergő vagyok, ez pedig a FöldFelettiMozgalom!

Mostantól sok részben besegít nekem SuperGreen (itt bevágás az Ötödikelemből), és Greenné is. De ők nem fognak megszólalni, csak az Ő üzenetüket is közvetítemJ

Éfikével sokat beszélgettünk még a szülés előtt is erről, hogy cumi vagy nem cumi?

Ő annál az álláspontnál volt, hogy nem szeretné, ha a gyerek cumit kapna, mert arra ott van az ujjacskája is, amivel meg tudja nyugtatni magát, ha kell persze, és folyton kéznél van.

Én szerintem egy ujjról nehezebb leszoktatni a gyereket, mint a cumiról.

Beszélgettem több barátommal, akik már apukák, hogy ők hogyan vélekednek erről a témáról, ők hogyan élték meg.

Valamelyik családban teljesen bevált a cumi, valahol nem kellett, és volt hogy a gyerek sem akarta. Mi is amúgy az utóbbiba kerültünk bele. Kipróbáltuk, és a gyerek ideges lett tőle, kiköpte, és volt a második próbálkozás, hogy be is öklendezett tőle. Annyira ideges lett, hogy nem jön belőle semmi.

De viszont az ujját még nem tudja bekapni, így nincs „nyugtatás”, amit magának meg tud oldani.

Ahogy után olvasgattam, manapság egyre kevesebben szeretnék, hogy a baba cumizzon. Meg persze sokan vélekednek úgy, hogy ez csak kényelmi faktor, hogy a szülőknek nyugtuk legyen. Hogy őszinte legyek, nem tudom mit gondoljak erről. Valahol igazat adok nekik, valahol nem. Szerintem a szülőknek is szüksége van egy kis nyugalomra, hogy pihenhessenek, de tényleg ne egy műanyagtól várjuk ezt el, de ne is az ujjtól. Kell lennie egy harmadik megoldásnak is…Biztos, hogy van még valami megoldás…

Régebben kenyérbelet csomagoltak egy kis vászondarabba, s ezt dugták a baba szájába, ezt lehet kipróbáljuk.

Volt, hogy pálinkát vagy mákfőzetet is adtak hozzá, hogy a gyerek jobban aludjon, sajna ezt nem engedik, hogy kipróbáljam Lukin, így marad az, hogy én iszom meg, még egyedül, vagy a nagyapjávalJ

Greenék meg a kéz cumival, de van nyugtató cumijuk is. Nagyon helyzetfüggő mikor melyik használható. Ha Pipőke éhes akkor nincs az a cumi ami megnyugtatja. Viszont ha evett és kinézelődte magát, de a szeme csak nem akar leragadni és anya cicije már olyan mintha egész nap forró vízben áztatta volna. Na akkor jöhet a cumika. Cumizavara nincs, okos csaj... az elején csak bimbóvédővel tudott enni, hozzáteszem Luki is. A kis cserfesnek felvágták a nyelvét (le volt nőve a nyelvféke). Aztán átszoktattuk a bimbire, amikor már ment neki. És kapott cumisüveget és cumikát is, de ő pontosan tudja melyikkel mi a teendője.

Ma már a gumiból vagy szilikonból készült cumik terjedtek el, a természetes anyagok hívei pedig hernyóselyemből készült labdácskát, "selyembabát" adnak a baba szájába.” Na erről még nem hallottam, de lehet megér egy próbát ez is.

Ti megosztanátok kommentbe, hogy hogyan vélekedtek erről a témáról? Tényleg foglalkoztat, hogy másoknál ez hogyan zajlik.

Viszlát!

 

És a videó link: https://www.youtube.com/watch?v=d5gLeYDVthU

A bejegyzés trackback címe:

https://foldfelettimozgalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3316177784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása